reede, 14. oktoober 2011

Õppepäev Porkunis

Meie kooli 7. klass koos Vändra 7. klassiga käis paekivi muuseumis 14. septembril. Meid oli seal päris palju, ligikaudu 30. Me õppisime palju kivisid näiteks paekivi e lubjakivi ning palju muid kivisid kah veel. Linnuses oli paekivi muuseum ja selle torni kõrgus oli 21 meetrit. Seal oli kurtide kool ja paljand. Paljand oli umbes 8 meetrit kõrge ja see oli paekivist.
Siis me käisime veel energiaväljal. Räägitakse, et seal nähakse nägemusi. Me käisime vaatamas ühte suurt järve, mille nimi oli Porkuni järv, millest saab alguse Valgejõgi. Kui suvi on soe, siis vesi aurab rohkem ära , aga siis, kui sügavam on, siis esineb seal liikuvaid saari.
Me käisime linnuse torni otsas ja sealt oli näha Väike-Maarjat ja paljusid teisi kohti veel. Kui me seal olime, siis oli väga tuuline. Me vaatasime veel lubja põletamise ahjusid. Need olid päeris suured. Kui seal põletati siis naised panid endale maski ette, et nägu tahmaseks ei läheks. Seal oli päris suur korsten mis oli ülevalt natukene kõver.Ühesõnaga meie päev oli lõbus ja huvitav.
Mihkel JP 7. klass

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar