esmaspäev, 3. oktoober 2011

Õppepäev Porkunis

14.09.11 käisime Porkunis. Hommikul, kui ärkasin, mõtlesin, et tuleb jube päev, sest vihma sadas. Kui kohale jõudsime, siis päike paistis ja oli ilus ilm ning esimesena nägin seal Porkuni järve.
Läksime edasi ja jõudsime Paemuuseumini. Siis tuligi meie giid. Ta tutvustas meile seda kanti. Enne seda käisime vaatamas ka uut kurttummade kooli. Vanasti oli see seal samas muuseumi juures. Seal oli ka kunagi mõis. Giid rääkis meile, et nendes majades kummitab. Ta tegi ka meiega koos katse, kus ta pani kivide peale hapet. See hakkas vahutama ja kividest jäi järgi väikesed jupid. Muuseumi omanik rääkis meile pikalt kivimitest. Kuna Paemuuseum on torn, siis saime käia ka torni tipus. Seal oli väga tugev tuul. Me käisime õues ringi. Giid näitas meile teisi järvesid, mis on sealsamas.
Giid rääkis ka meile sellest, et väravatorni kõrgus on umbes 21 meetrit, selle mõõtsid välja meie klassi poisid. Sellega seoses oli kõik numbrid. Kui liitsid aastaarvu, millal see oli ehitatud, said 21 meetrit. Kui liitsid kokku korrused, said 21 meetrit ja nii edasi.
Käisime ka metsas energia raja peal. Kaks meie klassi poissi kukkusid, kuna oli sopane. Metsas oli paljand, kus nägi kõiki kivimeid, mis maa sees on.
Käisime Tamsalus, seal näitas giid meile ahju, milles põletati lubjakivisid. Kui edasi läksime, nägime vana mahajäetud maja ja paeahju, mis oli ringi kujuline. Lubjaahi oli nagu tunnel ja natuke sisse vajunud.
Hakkasime siis metsast tagasi minema. Kuna poisid tegid pahandust, siis õpetaja võttis poistelt käest kinni, et nad oleksid korralikult. Bussiga kojusõit oli väga lõbus. Sai palju nalja.
Õppisin sellel päeval väga palju näiteks, et kivisid on roosikujulisi ja kivide sees on näha kunsti.
Lily 7a. kl VG

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar