laupäev, 15. oktoober 2011

Õppepäev Kohtla-Nõmmel

Teisipäeval, 20. septembril käisime kaevandusmuuseumis. Hommikul oli ilm küllaltki sombune ja jahe, kuid kuna bussisõit oli väga pikk, läks ilm Kohtla-Nõmmele jõudes paremaks. Kõigepealt rääkis meile üks vanem mees, kes oli kaevanduses töötanud 30 aastat, kaevanduse ajaloost ja sellest kuidas vanasti pidid naised kive sorteerima. Seejärel panime pähe kaevurimütsid ja selga suured joped. Maa alla minnes oli seal väga jahe. Me olime umbes kaheksa meetri sügavusel. Meile tehti ringkäik kaevanduses ja pandi tööle ka mõned masinad. Maa-aluse ekskursiooni lõpetuseks sõitsime vanaaegse inimeste vedamise rongiga. See oli algul ehmatav ja mõtlesin hetkeks, et too rong sõidab rööbastelt välja. Õnneks nii ei läinud.
Maa peale jõudes oli päike soojalt paistma hakanud ja see tegi hiiglasliku kivimäe otsa minemise meeldivamaks. Kivimäe ees seisis ka väga suur kopp. See oli mitmeid meetreid kõrge ja lai.
Kui pildid olid tehtud ja mäe otsas käidud, asusime kodu poole sõitma. Üldiselt jäin mina päevaga rahule ja sain juurde ka uusi teadmisi.
Maris 8. kl VG

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar