kolmapäev, 22. september 2010

Õppekäik Soomaale

Soomaa Rahvuspark oli huvitav koht. Meile näidati alguses filmi Soomaast. Selles filmis nägin ma milline on Soomaa talvel ja kevadel. Talvel on palju lund, aga kevadel palju vett.
Peale filmi vaatamist läksime 2 km pikkusele kopraraja matkale. Koprarajal oli huvitav harali okstega kuivanud puu, mille kõrval kasvasid heinputked ja toomingas. Koprarada kulges mööda suure ja laia jõe kallast. Tagasi tulles puhkasime veidi ja siis läksime veeputukaid püüdma ja uurima, täitsime ka töölehe ja asusimegi koduteele.
Helvi-Heleena VG 5a klassist

Kui film oli vaadatud ja koprarajal käidud, siis püüdsime ja uurisime putukaid. Ma sain teada, et liuskurid elavad mageveekogudes. Õppekäigul oli huvitav vaadata kobraste tehtud tamme, sest need olid kobraste enda tehtud tugevad "ehitised".
Victoria VG 5a klassisit

Huvitav oli uurida ja püüda mageveeputukaid. Ma sain teada, et sääsk muneb vette ja paljud vees elavad putukad on pikliku kehaga, sest siis saavad nad vees paremini liikuda. Minule oli huvitav koprarada ja mageveeelustiku uurimine. Koprarajal nägin kopra pesakuhilaid ja kopra langetatud puid.
Norbert VG 5a klassist

Soomaal uurisime veeputukaid ja jalutasime metsas. Teada sain, et magevees elavad veeputukad rohkem põhjas kui vee peal. Huvitav oli putukate uurimine ja tore, et saime neid ise püüda.
Kermo VG 5a klassist

Me püüdsime Soomaal vee seest ise putukaid ja pärast uurisime neid - see oli kõige huvitavam. Peale selle käisime veel koprarajal, seal nägime palju seeni ja puid. Üks puu oli väga suur,selle sisse oli löönud välk. Me vaatasime ka üht loodusfilmi sellest millised uputused olid kunagi Soomaal.
Ma sain teada, et osad putukad liiguvad vee peal aerutaoliste jalgadega edasi. Veel sain ma teada, et kunagi suurte üleujutuste pärast ehitati rippsildu, et inimesed ei peaks vee sees kõndima.
Getter VG 5a klasist

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar