reede, 14. september 2012

8. klassi õuesõpe Tartus Toomemäel ja botaanikaaias

Neljapäeval, 13. septembril toimus 8. klasside geograafia tund Toomemäel ja Kassiorus  ning bioloogia tund TÜ Botaanikaaias
Geograafia tunnis Vändra, Juurikaru ja Pärnjõe kooli õpilased mõõdistasid Kassioru nõlva kaldeid, mõõtsid Toomemäel ohvrikivi ja määrasid ilmakaari. Bioloogiatunnis tutvusid õpilased botaanikaaia kasvuhoonetes ja aias kasvavate tarbetaimedega.
 




Kõik see tarkus tuli lõpuks kirja panna ka töölehtedele
 

36 kommentaari:

  1. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  2. 8- klass käis õppepäeval Tartus. Kõigepealt läksime Toomemäele, seal tegime geograafilisi mõõtmeid ja muud geograafiaga seotud. Siis läksime botaanikaeda, seal vaatasime taimi. Hästi paljud taimed olid sellised, mida ma pole kunagi näinud. Minu jaoks oli üllatus see, kui koolis muidu mulle meeldib bioloogia tund rohkem, siis Tartus mulle meeldis Toomemäel geograafilised asjad rohkem, sest seal sai ise kõike proovida ja teha. Minu eelarvamus selle reisi kohta oli, et ahh, ma ei viitsi sinna minna, et nagu nii on igav. Aga kui kohal olin ja asju juba tegema hakkasime siis oli päris põnev. Peale botaanikaeda läksime seenenäitusele, see mulle väga ei meeldinud, sest ma ei söö seeni ja see lõhn ei ole ka just kõige parem. Siis hakkasime koju sõitma. Mina olin reisist päris tüdinenud ja kõht oli tühi, ootasin, millal juba koju jõuame.
    Sigrit VG

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seekord käisime me 8. klassidega Tartus. Käisime kahes kohas botaanikaaias ja Toomemäel. Botaanikaaias õppisime me väga palju huvitavaid asju. Näiteks seda, mis taimed kuulusid ravimtaimede hulka. Õppisime ka ka erinevaid puid tundma. Pärastpoole, kui meil oli väljast kõik taimed ära nähtud, oli meil sees ka veel aega erinevaid puid ja põõsaid vaadata. Mina nägin ka esimest korda bambust. Me kõik õppisime tänu sellele, et meil oli tore giid. Toomemäel meil oli niinimetatud geograafia tund. Seal pidime me meeskonnad moodustama ja erinevaid ülesandeid lahendama. Selleks olid meil abiks näiteks kompass, joonlaud ja kalkulaator. Pidime ka mõõtma sammupaari pikkust. Kõige raskem oli minu arust mõõta puu absoluutset kõrgust. Kõige kergem ülesanne oli mõõta Baer'i kuju juurest inglisillani tee pikkust. Üldiselt oli see päris tore reis.
      Heleri JP

      Kustuta
  3. Käisime 8 klassiga Tartus. Seal oli üpriski huvitav. Kui me Toomemäel olime siis pidime seal igasugu erinevaid ülessandeid täitma. Kõige rohkem mulle meeldis botaanikaaed kus oli hästi palju erinevaid taimi. Seal oli ka kilpkonnasid ja ka teisi elusolendeid. Lõpuks läksime ka veel seene näitusele ja peale seda hakkasime koju sõitma.
    Tanel VG

    VastaKustuta
  4. Käisime 8 klassiga õppepäeval Tartus. Alguses läksime me Toomemäele, seal mõõtsime me geograafilisi mõõtmeid, kaldeid ja pikkusi. Toomemäel oli ka üks vana kirik. Edasi me läksime botaanika aeda kus me nägime suuri palmipuid ja muid taimi. Botaanika aias oli hästi palju kaktuseid ja isegi kohvi taime oli näha. Peale seda me liikusime seenenäitusele. Alguses arvasin, et seal seeni on palju aga tuli välja, et oli vähe. Peale seda hakkas tagasi sõit. Minu arvamus on selline:, et oleks võind olla parem ekskursioon.
    Reivo VG

    VastaKustuta
  5. Meie käsime 8. klassidega Tartus. Meil jagunesid rühmad kaheks. Juurikaru ja Pärnjõe kool ja veel meie 9 õpilast läksid botaanika aeda. Teine rühm ehk VG läksime esimesena Toomemäele. Toomemäel meid jagati rühmadeks. Iga rühm sai kaasa omale kotikese, kus olid vajalikud asjad sees. Seal oli kompass, alus koos lehtedega, harilik pliiats ja joonlaud. Meie rühmal tuli täita 7 punkti. Meie ülesanded olid Kassioru sügavuse ja kaldenurga mõõtmine, Oma sammu mõõtmine, Baeri kuju juurest mõõta Inglisillani vahemaa, kompassi ülesanne kus tuli määrata põhi ja sealt läksid edasi kompassi ülesanded, tuli leida ohvrikivi mõõtmed ja käimitüüp ning pidime mõõtma puukõrgust. Peale seda tegime lõunapausi. Läksime botaanika aeda kus jagati rühm kaheks. Esimene rühm, kes lähevad õue ja teine rühm kes jäävad sisse. Peale ringkäiku anti paberilehed ja pidime need ära täitma. Peale seda seenenäitusele ja koju.
    Minu arvates oli Toomemäel lahe aga botaanikaaias igav. Kokkuvõtteks oli meil pool huvitavat päeva. Ainuke probleem oli, et jalad väsisid ära
    Jarek Jannait VG

    VastaKustuta
  6. Käisime siis kaheksandate klassidega Tartus õppepäeval Toomemäel, Kassiorus ja Tallinna Botaanikaaias.
    Toomemäel ja Kassiorus oli meil ridu ülesandeid, mida me pidime täitma.
    Kassiorus pidime me mõõtma nõlva kallet ja Toomemäel puu kõrgust mõõtma ja muid huvitavaid asju tegema.
    Kui ülesanded said Toomemäel ja Kassiorus tehtud läksime Tallinna Botaanikaaeda, kus meid ootas kiid, kes rääkis meile palju tarkusi taimede kohta.
    Mulle meeldis see õppepäev väga, sest sain teada, et igal kaktusel on puust tüvi.
    Jannar Juss VG

    VastaKustuta
  7. VIII klassid käisid 13,septembril õppepäeval Tartus. Külastasime Toomemäge, Botaanikaaeda ja Kassiorgu.
    Toomemäel mõõtsime puu kõrgust, ohvrikivi suurust, teepikkust Baeri monumendist Inglisillani.
    Kassiorus mõõtsime nõlva kallet ning muud huvitavat.
    Botaanikaaias vestles meiega giid. Saime teada palju huvitavat eksootilistest puudest-taimedest.
    Lõpuks käisime veel seenenäitusel.oli huvitav aga paljusid seeni teadsin ka ise kuna olen käinud metsas seenel igal aastal.

    VastaKustuta
  8. Käisime 8. klassidega Tartus Toomemäel ja Botaanikaaias. Esimesena käisime me Toomemäel, kus tuli lahendada erinevaid geograafilisi ülesandeid. Näiteks saime mõõta Kassioru sügavust ja kaldenurka. Kompassiga ülesanne meeldis mulle kõige rohkem, sest seda oskasin ma kõige paremini teha. Järgmisena läksime Botaanikaaeda, kus nägime erinevaid troopika- ja kõrbetaimi. Seal olid ka kilpkonnad ja linnud. Kui olime majas sees ära käinud, siis läksime välja õues olevaid taimi vaatama. Õues meeldis mulle rohkem vaadata, sest majas sees oli hästi palav, aga õues hea jahe. Pärast täitsime ära töölehed, mis giid meile andis. Käisime ka seenenäitusel, kus saime vaadata seeni.
    Kokkuvõttes meeldis mulle Toomemäel rohkem kui botaanikaaias, seenenäitusest ei hakka rääkimagi. Minu arust oli see päev huvitav.
    Rando Tomingas VG

    VastaKustuta
  9. Meie käisime 8. klassidega Tartus. Kõige esimesena käisime me Toomemäel. Toomemäel me käisime mõõtsime ja käisime kompassiga ringi ja täitsime töölehti. Peale seda läksime me botaanikaaeda. Seal me jalutasime õues ringi ja saime uusi taimesi teada. Pärast jalutus käiku täitsime töölehe ja käisime pildistamas. Kõige lõpuks käisime me seene näitusel, kus polnud eriti palju seeni. Minu arust oli päris huvitav päev välja arvatud bussisõit, mis oli väga pikk.
    Marike Mangusson VG

    VastaKustuta
  10. Meie käisime 8. klassidega seekord Tartus. Meid jagati kaheks rühmaks ja meie rÜhm läks esimesena Toomemäele. Seal oli väga põnev. Me tegime igasuguseid huvitavaid asju. Huvitavaks tegi just see, et me saime proovida erinevaid meetodeid, kuidas mõõta asju. Meil oli abiks ka üliõpilane, kelle nimi oli Ott. meid jagati seal rühmadeks ja me pidime ülesandeid täima, mis oli meile lehe peale toodud. kui kõik said oma ülesannetega hakkama tegime me väikese söögipausi, pärast seda me läksime botaanikaaeda.
    Botaanikaaias jagati meid jälle rühmadeks, poisid läksid sisse ja meie, tüdrukud olime aias ja tegime tutvust erinevate tarbetaimedega. Ilm oli küll paha, aga saime kenasti hakkama. Saime palju teda, kuidas ja milleks kasutatakse erinevaid taimi. Meile anti ka lehe, kuhu saime me üles kirjutada, mida giid rääkis. Pärast seda läksime me sisse ja täitsime töölehed selle kohta, mida me täna õppisime. Pärast saime ka meie teha tiiru see ja avastada päris palju huvitavaid asju.
    Kõige lõpuks läksime me vaatama ka seenenäitust, mis oli päris huvitav.
    Pärast pikka päeva, läksime me bussi peale ja sõitsime koju.
    Kokkuvõttes oli see päev hästi põnev ja huvitav.
    Alejandra VG.

    VastaKustuta
  11. Käisime sel aastal Tartus. Alguses jagati meid kohe kaheks grupiks. See grupp, kus mina olin, läks esimesena Botaanikaaeda. Giid rääkis väga paljudest taimedest, paljudest polnud ma enne midagi kuulnudki. Peale Botaanikaaia ringkäiku pidime täitma vastavaid töölehti.
    Pärast seda läksime Toomemäele. Toomemäel juhendas meid üliõpilane Ott. Seal jagati meie grupp kohe viiesteks rühmadeks. Pidime täitma ülesandeid, mis olid lehel kirjas. Kõige lihtsam oli minu arust puu kõrgust mõõta.
    Kõige viimasena läksime me vaatama seenenäitust, kus oli palju eri liiki seeni. Peale seenenäitust läksime bussi peale ja sõitsime Tartust koju.
    Päev oli pikk ja väsitav, aga huvitav.
    Sten VG.

    VastaKustuta
  12. Käisime sel aastal Tartus. Alguses jagati meid kohe kaheks grupiks. See grupp, kus mina olin, läks esimesena Botaanikaaeda. Giid rääkis väga paljudest taimedest, paljudest polnud ma enne midagi kuulnudki. Peale Botaanikaaia ringkäiku pidime täitma vastavaid töölehti.
    Pärast seda läksime Toomemäele. Toomemäel juhendas meid üliõpilane Ott. Seal jagati meie grupp kohe viiesteks rühmadeks. Pidime täitma ülesandeid, mis olid lehel kirjas. Kõige lihtsam oli minu arust puu kõrgust mõõta. Siis käisime seeni ka vaatamas ja tulime tagasi.
    Karl Tamm VG.

    VastaKustuta
  13. See kord käisime õppepäeval Tartus. Meie jagati kaheks rühmaks ning meie rühm läks esimesena Toomemäele. Seal toimus geograafia tund, kus me mõõtsime ohvrikivi, määrasime ilmakaari ja mõõdistasime nõlva kaldeid. See oli minu arust kõige põnevam osa.
    Järgmisena läksime botaanikaaeda. Seal käisime aias ringi ja vaatasime erinevaid tarbetaimi. Paljusid neist polnud ma varem näinudki. Hiljem täitsime töölehti. Viimasena vaatasime seenenäitusel seeni ja siis hakkasime koju sõitma. Päev oli päris huvitav.

    VastaKustuta
  14. Käisime see aasta Tartus Toomemäel ja Botaanika aias.Meid jagati kahete gruppi ja meie grupp läks Toomemäele kus me pidime erinevaid ülessandeid tegema.Need ülessanded olid kergemad kui ma arvasin.Hiljem läksime Botaanika aeda ja seal nägime erinevaid taimi millest enamusi ma ei teadnud.Seal jagati meid ka kaheks gruppiks kus üks grupp läks õue ja teine jäi sisse.Seal me saime ka ülessanded mis tundusid rasked.Peale seda läksime seene aeda ja vaatasime seeni ja siis hakkasime tagasi sõitma.

    VastaKustuta
  15. Käisime õppepäeval 8.klassidega Tartus.Kõigepealt käisime Toomemäel kus meid jagati gruppideks.Pidime lahendama erinevaid geograafilisi ülesandeid.Meil oli abiks ka üliõpilane, kelle nimi oli Ott.Meie ülesandeks olid Kassioru sügavuse ja kaldenurga mõõtmine.Pärast läksime Botaanika aeda, kus nägime palju erinevaid kaktuseid ning taimi.Seal oli ka giid kes rääkis meile taimedest.Mulle pakkus huvi kohvitaim.Hiljem pidime täitma töölehed ning algas kojusõit.
    Päris väsitav ja huvitav päev oli.

    VastaKustuta
  16. Seekord käisime 8. klassidega Tartus. Minu arvates oli reis lahe ja sain isegi natuke targemaks.
    Sinna jõudes jagati meid gruppideks. Minu grupp läks Toomemäele, kus paljude arvates olid ülesanded rasked. Kuid meie grupi jaoks ei olnud ükski ülesanne raske.
    Järgmisena me läksime Botaanikaaeda, mis oli minu arvates väiksem, kui sellest oldi mulle räägitud. Enda arvates sain palju teada tarbetaimedest, tänu heale giidile, kes rääkis väga hästi.
    Kuigi päev oli pikem kui koolipäev, aga põnevam kui tavaline koolipäev.
    Mart-Anton VG

    VastaKustuta
  17. Käisime 8. klassidega õuesõppel Tartus. Sõit oli pikk, kuid kui kohale jõudsime jagati meid kaheks. Meie läksime Toomemäele, kus anti meile ülessanded kätte. Ülessanded olid pisut raskeid, kuid huvitavad. Tulime nendega edukalt toime. Hiljem läksime Botaanikaeda. Seal jagati meid veel kolmesteks gruppideks. Kõigepealt õppisime väljas taimi. Sain väga palju uusi teadmisi, kirjutasin ka märkmeid ülesse, et hiljem tööleht õigesti täita, mis meile grupi peale anti. Peale õues ringkäiku läksime sisse. Majas sees oli ka palju huvitavaid taimi, kuid seal olid ka mõned loomad, näiteks kilpkonnad ja papagoid.
    Kokkuvõttes oli reis õpetlik kui ka lõbus.
    Katrin Madisson VG

    VastaKustuta
  18. Käisime kaheksandate klassidega õppepäeval Tartus Toomemäel ja Botaanikaaias. Toomemäel lahendasime põnevaid geograafilisi ülesandeid. Botaanikaaias oli palju huvitavaid taimi, mida enne näinud polnud. Peale Toomemäe ja Botaanikaaia külastust täitsime töölehti. Ja kõige lõpuks külastasime seenenäitust. Oli päris palju huvitavaid seeni. Minu arust oli väga tore õppepäev.

    VastaKustuta
  19. Sellel aastal käisime kaheksandate klassidega Tartus Botaanikaaias ja Toomemäel. Kõigepealt jagati meid gruppideks. Üks grupp läks Botaanikaaeda. Meie läksime Toomemäele. Seal pidime lahendama geograafilisi ülesandeid. Kui need olid lahendatud, siis läksime Botaanikaaeda. Seal õppisime väljas taimi ja kirjutasime märkmeid ülesse, et pärast tööleht õieti täita. Hiljem käisime ka seenenäitusel. Nende töölehtede eest saime ka hinded.
    Päev oli väga väsitav ja väga põnev.
    Gerda Honga VG

    VastaKustuta
  20. Käisime 8. klassidega õppereisil Tartus, külastasime Toomemäge ja Botaanikaaeda. Meid jagati kaheks grupiks. Botaanikaaias õppisime taimi ja Toomemäel tegime geograafilisi ülessandeid. Peale Botaanikaaeda tegime taimede kohta töölehte. Alguses arvasin, et tuleb igav õppereis, aga tegelikult sain palju uusi teadmisi ja kogemusi. Mind üllatas see et saime päris hästi meile antud ülessannete lahendamisega hakkama.
    Päev oli tore ja huvitav.
    Jargo Pert VG

    VastaKustuta
  21. Käisime 8. klassidega õuesõppel Tartus.Alguses jagati meid kohe kaheks grupiks. See grupp, kus mina olin, läks esimesena Botaanikaaeda.Seal me jalutasime õues ringi ja saime uusi taimi teada.Peale Botaanikaaia ringkäiku pidime täitma vastavaid töölehti.Pärast seda läksime Toomemäele. Toomemäel juhendas meid üliõpilane Ott.Toomemäel tuli lahendada erinevaid geograafilisi ülesandeid.Mõõtsime oma grupiga puu kõrgust, ohvrikivi (pikkus, laius, kõrgus, ümbermõõt) ning määrasime kivimitüüpi. Mõõdistasime ka teepikkust K. E. von Baeri monumendist Inglisillani.Ja kõige lõpuks külastasime seenenäitust. Oli päris palju huvitavaid seeni.Ja siis hakkasime kodu poole sõitma.
    Jason Tetsmann

    VastaKustuta
  22. Käisime 8. klassidega Tartus. Meid jagati kahte gruppi. Esimene grupp läks Toomemäle ja teine grupp läks Botaanikaaeda. Mina läksin oma grupiga kõigepealt Botaanikaaeda, meile näidati väga lahedaid ja huvitavaid taimi nii sees kui väljas. Kõige rohkem meeldis mul olla sees, kuna seal nägin ma selliseid taimi mida pole ma varem näinud. Me nägime seal palme, bambust ja ka lihasööjaid taimi. Pärast seda andis meile meie giid töölehed mis ei tekitanud meile probleeme kuna giid aitas meid.
    Pele seda läksime me Toomemäle. Meid õpetas seal üks härra Ott.
    Meie ülesanneteks olid puu kõrguse mõõtmine, kivi pikkuse, laiuse ja lõpuks ümmbermõõdu leidmine. Pele seda külastasime ka ühtekohta kus oli väga palju seeni seal räägiti seentest mida kõllbab süüa ja mis mitte.
    Siis sai meil lõpux õppepäev läbi ja me sõitsime oma bussiga koju. Päev oli küll pikk aga väga pnev ja meeldejääv.
    Rando Nurk VG

    VastaKustuta
  23. See aasta käisime Juurikaru põhikooli, Pärnjõe põhikooli Ja Vändra Gümnaasiumi 8. klassidega Tartus. Esialgselt, kui me Tartusse kohale jõudsime, jagati meid kaheks grupiks. 1. grupp läks Botaanikaaeda ning teine grupp läks Toomemäele. Mina kuulusin esimesse gruppi. Läksime Botaanikaaeda, kus oli palju erinevaid uusi taimi, mida ma enne pole näinudki. Peale jalutuskäiku Botaanikaaias, andis giid meile paberilehed, mille pidime ära täitma. Meile tekitas ainult üks ülessanne probleemi. Lõpuks saime ka selle ülessande giidi abiga lahendatud. Botaanikaaed oli meile bioloogia tunni eest.
    Hiljem läksime meie Toomemäele. Poole teepeal tuli ka meile 2. grupp vastu, kes läksid Botaanikaaeda. Toomemäel ootasid meid kaks giidi. Me saime ise koostada grupid. Meie grupis oli neli inimest. Toomemäel me mõõdsime ohvrikivi pikkust, laiust, ümbermõõtu ja kõrgust. Me määrasime ka ilmakaari, mõõdsime puu pikkust ning mõõdistasime teepikkust K. E. von Baeri monumendist Inglisillani. See oli geograafia tunni eest.
    Peale Toomemäel käiku läksime me seenenäitusele. Seal oli küll väga palju seeni, kuid see nii huvitav ei olnud.
    Ning lõpuks saime 2. grupiga bussijuures kokku ja hakkasime koju sõitma. See õppepäev oli küll väsitav kuid samas väga põnev. Sai väga palju asju teada, mida varem poleks ettegi kujutanud.

    Kärt Klaas VG

    VastaKustuta
  24. Käisime 8 klassidega Tartus. Meid jagati kahte gruppi, kus üks grupp läks alguses Toomemäele ja teine grupp Botaanikaaeda. Grupp kus mina olin läks kõigepealt Toomemäele. Toomemäel jagati meid veel gruppidesse. Seal lahendasime ülesandeid. Ülesanded olid kõik arusaadavad. Kui ülesanded olid lahendatud läksime botaanikaaeda. Botaanika aias jagati meid ka kahte gruppi, kus üks grupp läks sisse tarbetaimi vaatama, teine grupp õue. Mina läksin õue. Sain seal palju uusi taimede nimesi teada mida pole kuulnudki.Kui Botaanikaaias oli käidud läksime seenenäitusele. kõige huvitavam oli ikkagi Toomemäel ülesannete lahendamine.
    Bussisõit oli pikk ja väsita. Olen selleaastase õppepäevaga rahul.


    Brigita Rohula VG

    VastaKustuta
  25. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  26. See aasta käisime Tartus Toomemäel ja botaanikaaias. Meid jaotati kaheks grupiks. Mina olin grupis mis läks kõigepealt Toomemäele. Lahendasime seal erinevaid ülesandeid. Näiteks mõõtsime puud ja kivi.
    Pärast seda läksime botaanikaaeda, kus pooled saadeti õue ja pooled j2id sisse. Mina olin õues. Seal oli huvitavaid ja naljakate nimedega taimi. Pidime need meelde jätma, et pärast lahendada küsimustikku.
    Enne koju sõitmist käisime läbi ka seene näituselt ja saime teada Toomemäel lahendatud ülesannete vastused.
    Kokkuvõttes oli tore ja tegus päev.

    Triin Pärnoja VG

    VastaKustuta
  27. Me nägime igasuguseid taimi. Mõni suurem, mõni väiksem. Ühe palmi pärast peab hoonet kõrgemask ehitama. Me nägime kõrbe taimi, niiskeid taimi ja muid taimi.

    Mayroldh PP

    VastaKustuta
  28. Nägin palju taimi ja sain alles nüüd teada kuipalju taimi kasutatakse teatud asjade tegemiseks. Mõõtmises tegin mõnda sellist asja mida ma pole kunagi ennem teinud nagunäiteks kui järsk oli selle augu külg.
    Ei päris tore oli jah.

    Marek Paju PP

    VastaKustuta
  29. Tartus oli suur lahe botaanikaaed. Seal oli palju suuri igasuguseid suuri taimi.
    Oliver PP

    VastaKustuta
  30. Avastasin seal palju huvitavaid troopilisi taimi, samuti nägin esimest korda elus suurt palmi. Meie grupijuht oli väga supper. Nägin esimest korda putuksööjat taime. Teada sain ka selliest taimest nagu prostamol uno taimest. Ma ei mäleta taime täpset nime. Kaktuste kohta midagi eriti teada ei saanud, kuid samas nägin kanepitaime, mille lehekiusid kasutati millegiks, kuna need pidid olema väga tugevad. Taim oli kuskil meie pikkune.

    Tanel Olesk PP

    VastaKustuta
  31. Tartu Botaanika aias käies nägin palju taimi.Botaanika aia maja on väga suur.Seda maja ehitatakse järjest suuremaks,kuna seal kasvab hiigelkasvu palm.Sain teada,et banaanil on ka seemned sees,aga poe banaanidel pole.Seal olid näiteks kaktused,palmid,sõnajalgtaimed,lilled pottides,banaani taimed,ananass taimed.Giid oli väga tore,rääkis hästi palju,sain väga palju targemaks,külastan võibolla kunagi veel botaanika aeda ja soovitan ka oma tuttavatel külastada botaanika aeda.

    Tanel Vesik PP

    VastaKustuta
  32. Me käisime 8. klassiga Tartus. Me külastasime seal botaanikaaeda ja Toomemäge. Meil olid kaasas väga head õpetajad. Toomemäel me mõõtsime igasuguseid erinevaid pikkusi ja kõrgusi. Botaanikaaias aga õppisime tundma tarbetaimi. Nagu banaanipuu ja kohvipuu. Seal olid ka targad kiidid. Meil oli väga põnev päev, sellest ei olnud lugu, et päev venis pikale. Oli väga põnev õppereis.

    Vardo Trepp

    VastaKustuta
  33. Me käisime Tartus. Kui me Tartusse kohale jõudsime, jagati meid kahte rühma.
    Meie rühm läks botaanikaaeda ja teine rühm Toomemäele. Me jalutasime botaanikaaias, ja pärast kui me olime tiiru ümber teinud siis pidime töölehe täitma. Kui lehed täidetud hakkasime sööma.
    Kui söödud läksime toomemäele. Toomemäel pidime ülesandeid täitma, mis meile paberile olid antud. Kui me ülesanded ära täitsime, läksime seenenäitusele. Kui seened olid ära vaadatud hakkasime koju sõitma.
    Minu arust oli see tore reis.
    Kirsika.

    VastaKustuta
  34. Meie käisime Tartus. Tartus jagati meid kaheks rühmaks. Läksime siis Toomemäele tegema igasugusi huvitavadi asju. Mõõtsime teepikkusi , kive jne. Pärast me tegime söögipausi. Edasi läksime botaanikuaeda kus meid jagati omakorda veel kahte rühma. Botaaniku aias oli palju lilli, puid, kujusi ja põõsaid. Nägime igasuguseid erinevaid asju mida ise ei kujutanud ettegi et need olemas võivad olla. Botaanikuaias olid ka loomad nägime kalu, kilpkonne, papakoisi , parte jne. Edasi läksime me seenenäitusele ja sealt edasi bussi juurde. Jätkus sõit koju.
    Minu arust oli meeldiv reis kuigi väga väsitas ära.
    Ireen.

    VastaKustuta
  35. Me käisime kaheksandate klassidega õuesõppepäeval Tartus. Alguses käisime Toomemäel, seal pidime täitma ülesandeid, kus oli vaja mõõta igasuguseid asju mis olid seotud geograafiaga. Veel pidime Kassioru nõlva kaldeid mõõtma. Käisime veel botaanikaaias tarbetaimi vaatlemas. Pärast tarbetaimede vaatlemist saime täita teist töölehte. Ning pärast seda huvitavat päeva algas koju sõit.
    Eva Kristiina VG.

    VastaKustuta