teisipäev, 18. september 2012

Õppepäev Tartus!


See aasta toimus õppepäev Tartus! Meid jaotati kaheks rühmaks. Ühes rühmas olid Juurikaru ja Pärnjõe kooli õpilased ning mõned meie kooli õpilased. Ja teises olid ainult VG õpilased.
Algselt läksime Toomemäele. Esimesena pidime mõõtma teepikkuse Karl Ernst von Baeri monumendist Inglisillani. Seda mõõtsime sammupaariga, minu arvates oli see nendest ülessannetest kõige lihtsam. Teisena mõõtsime puu kõrguse ja määrasime mis liiki puu see on. Kolmandana pidime mõõtma ohvrikivi pikkuse, laiuse, kõrguse, ümbermõõdu ning määrasime kivimi tüübi. Kassiorus mõõtsime oru kaldenurka ja sügavust. Mina ei olnud kunagi ühegi oru kaldenurka ega sügavust mõõtnud. Pidime määrama ka ilmakaari. Iga praktiseeritud ülessande vastused pidime ka töölehe peale kirja panema. See oli geograafia tunni eest! Üllatuseks oli see, et ülesanded ei olnud nii rasked, kui arvasin. 
Edasi kõndisime Botaanikaaeda. Seal jaotati meie grupp veel kaheks. Mina läksin õuegrupiga. Giid rääkis meile tarbetaimedest. Kõndisime umbes tund aega seal õues ringi. See oli päris väsitav. Lõpuks läksime sisse ja täitsime töölehe nende taimede kohta. Ma ei osanud seda töölehte üldse aga õnneks giid aitas natuke. Õues oli raske kõike giidi juttu kuulata ja meelde jätta, kuna taimi oli väga palju ja kaugele jutt ei kostunud. See oli bioloogia tunni eest!
Viimaks läksime majja, kus meie Toomemäe giid ütles meile õiged vastused ja seal saime vaadata ka seenenäitust. Peale seda läksime bussi ja sõitsime koju. Mõlemad giidid olid väga sõbralikud ja abivalmid!
Kokkuvõttes oli tore ja pikk päev.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar