esmaspäev, 11. oktoober 2010

Jalutuskäik Sagadi mõisas ja metsas

Käisime Sagadi loodus-muuseumis, kus pidin täitma töölehte. Töölehel olid küsimused, millele me pidime leidma vastused muuseumis. Olid kompamis- ja haistmisülessanded ning muuseumi seintelt pidime leidma puude rahvapärased nimetused. Siis käisime metsas pikniku pidamas, kus sõime ja tegime lõket.
Sagadi mõisas sain teada, et mõisaproual ja –härral olid mõlemal eraldi toad. Kui härra tahtis ööbida prouaga ühes toas, siis pidi härra viskama mütsi proua toa uksest sisse ja ootama. Kui proua aga viskas mütsi tagasi, siis ei tohtinud härra siseneda, aga kui proua ei visanud mütsi tagasi, siis võis härra siseneda. Proual oli ka oma toas wc, mille nimi oli kemps. Härral oli aga riiul, kus oli kann ja kõige üleval riiulil kauss, kus sai käsi loputada.Veel sain teada maailmas kõige suurema käbi suuruse ja maailma kõige raskema käbi kaalu. Huvitav oli see, et jalutasime metsas ja vaatasime puid ning kopratammisid ning lõpuks jõudsime mere äärde, kus oli hästi palju kive. Huvitav oli veel see, kui käisime looduskoolis ja vaatasime luupidega lähedalt putukaid. Väga huvitavad olid veel mõisas suured mantelkorstnad, mis olid hästi suured ja kus olid suured ruumid ning, kus käis korstnapühkija sees. Huvitav oli sellepärast, et ma sain suure kogemuse uutest asjadest ja sain palju uusi teadmisi.
Robert JP 7. klass

Hommikul me sõitsime Sagadisse. Kõigepealt me läksime muuseumisse, kus me pidime tõõlehti täitma hakkama. Tööleht oli üpriski kerge, peale luuletuse. Edasi läksime teisele korrusele. Seal oli väga lahe. Nägime karu ja põdra pead, pihlaka veini ja ka teisi lahedaid asju. Järgmisena me läksime looduskooli. Seal olid kaks suurt käbi: ühe käbi nimi oli suhkrumänni käbi, mis kaalus kaks kilo või ka rohkem. Me vaatasime ka mikroskoobi all mesilasi ja ka teisi organisme. Peale seda me läksime mõisahoonesse, mis oli väga suur. Seal oli ka kaks hästi suurt mantelkorstent, kus küpsetati liha. Me läksime metsa, kus me vaatasime põdra lõhutud puid. Me tulime metsast välja ja saime kõrtsi minna, kus olid väga kallid asjad ning peale seda sõitsime koju.
Joonas JP 7. klass

1 kommentaar:

  1. Väga lahe reisikiri 7.klassi poistelt ja pildid on ka lahedad!
    Veel pilte Sagadist näha siin http://www.sagadi.ee/galerii

    VastaKustuta