kolmapäev, 13. oktoober 2010

Sagadis

30.09.2010 käisime Sagadi mõisas ja matkarajal. Mõisas olles käisime: looduskoolis, mõisas ja metsamuuseumis. Mulle meeldis kõige rohkem matkarada. Kõndisime metsas, giid seletas peaegu iga puu kohta midagi. Nägime kobraste tammi. Matkaraja lõpuks jõudsime välja mere äärde. Sagadi metsa vahel jooksis meie bussi ette põder.
Kaisa VG 7. klassist

Minule meeldis kõige rohkem metsas, sain väga palju uusi teadmisi. Muuseumis meeldis ka väga. Looduskoolis sain vaadata mikrosoobiga, seegi oli hea. Saime ka lõbutseda. Kõndides mere äärde, saime naerda väga paljude asjade üle.
Helary VG 7. klassist

Me käisime Sagadi looduskoolis, mõisas, pargis ja ka loodusmuuseumis. Seal muuseumis oli kõige huvitavam töölehte täita. Me pidime ära arvama, mis oli helikarpides, lõhnapurkides ja kompimiskottides. Mõisas oli kõige huvitavam pööningu korrus, seal oli kaks suurt mantelkorstnaga ahju. Alumisel korrusel olid laes ilusad joonistused. Sagadi looduskoolis vaatasime me erinevaid asju mikroskoobiga, näiteks liivateri ja herilast. Vahepeal käisime me piknikul ja metsamatkal, kus kuulsime huvitavaid lugusid loodusest.
Sander VG 7. klassist

Mina sain Sagadis väga palju uusi asju teada. Nt nüüd tean, et nirk on sama väike kui hiir. Mõis oli väga ilus, eriti meeldis mulle keerdtrepp, sellist tahaksin endale ka. See päev oli natuke kurnav, sest ühe päevaga vaatasime Sagadi mõisa, looduskooli ja metsamuuseumi. Matkarada oli nii pikk, aga huvitav. Leidsime kärbseseene, millel polnud täppe. Mererannas oli palju kive ja nende peal oli mõnus turnida.
Anett VG 7. klassist

Käisin Lahemaa rahvuspargis Sagadi looduskeskuses, mis asus mõisahoonetes. Looduskoolis vaatasime monokulaariga lehetäisid, kes olid lehele mingite võrkudega kinni jäänud. Metsamuuseumis meeldisid mulle topised. Matkarajal oli ka lahe, väsitas vaid pikk kõndimine.
Esme VG 7. klassist

Neljapäeval käisime Sagadis. Seal me rääkisime loodusega seotud asjadest. Me vaatasime mikroskoobiga herilast, liiva jt asju. Looduskoolis olid erinevad samblad ning erinevate suurustega käbid. Hiljem käisime ka metsas, nägime erinevaid seeni, puid, taimi ning seda, mida loomad olid metsapuudega teinud. Nt kobraste ehitatud tamm ja orava pesa puuokstes.
Elis VG 7. klassist

Kõige rohkem meeldis mulle Sagadi mõis. Kõige lahedam seik, aga oli see kui sõitsime bussiga lõkkeplatsile ja meie bussi ees seisis PÕDER. Suur ja hiiglaslik metsloom, keda me nii lähedalt polnud varem näinudki.
Janeli ja Maiken VG 7. klassist

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar